Chefredaktören har ordet:

Hösten närmar sig

I år har vi haft en fantastisk september, så det som minner mest om årets höst blir införandet av normaltid, ni vet det där med att ställa in utemöblerna och vrida tillbaka klockan en timma. Efter detta dygn, det vill säga sista söndagen i oktober, kommer mörkret snabbt på eftermiddagen.

Som tur är finns mysljus, både levande och ljus som lyser med hjälp av el eller batteri, att tända och som skapar en skön känsla av värme och ombonad tillvaro. En nog så viktig känsla när mörkret tätnar och det är långt kvar till advent.

Vi har precis gett ut en Näringslivsbilaga om kvinnligt företagande, i november kommer ytterligare en. Den gången har vi fokus på landsbygdens företagande. Hur ser vardagen ut för dem och hur skiljer sig framgångsfaktorerna jämfört med företag i städer, är en fråga vi hoppas kunna spegla och självklart också besöka några som får berätta hur det är.

Vi är på väg ut ur rekonstruktionen, vilket förstås är en bra känsla. Tingsrätten har godkänt uppgörelsen med borgenärerna och nu väntar vi på att beslutet vinner laga kraft. Framåt kommer vi att fortsätta med att förmedla nyheter och ägna oss åt journalistik som gör skillnad. Vi har fokus på vad som händer i Strömstads och Tanums kommuner, hur det går för företagen i området och hur framgångsrika våra idrottare är. Och sist men inte minst skapar vi även utrymme för åsikter i såväl papperstidningen som på vår digitala sajt.

Strömstads Tidnings jubileumsår börjar närma sig slutet. Vi kom ut för första gången den 17 oktober för 150 år sedan och detta firade vi i en grande finale den 15 oktober med revy på Skagerack. Med hjälp av Strömstads egen revypappa Ulf Karle fick vi en oförglömlig kväll tillsammans med Katarina Markendahl, Helen Mattsson, Victoria Tyft, Bo Markendahls orkester och alla prenumeranter som hade turen att komma över en biljett till eventet.

Den kvällen glömmer vi aldrig och ni som inte var där, kolla in sajten på stromstadstidning.se!

Ingalill Sundhage, chefredaktör Strömstads Tidning

Redaktionen tipsar

Utvalda erbjudanden

2017-01-11T13:22:40+00:00